Wijken in Berlijn

De keizers, nazi’s en communisten hebben allemaal geprobeerd een centrum in Berlijn te creëren. Dit is nooit gelukt. Berlijn bestaat uit veel verschillende wijken allen met hun eigen karakter. Deze wijken worden door de Berlijners ‘Kiez’ genoemd, waarmee een plek met een sterk eigen identiteit wordt bedoeld.

Het mooie is dat er in Berlijn een heleboel verschillende wijken zijn die allemaal hun eigen soort kroegen en winkels hebben. Door deze diversiteit trekt Berlijn ook een heleboel verschillende soorten mensen aan. Je kan opzoek gaan naar de wijk waar jij als persoon het beste bij past. Dit maakt Berlijn een bijzonder diverse en unieke stad.

Berlijn bestond oorspronkelijk uit 23 verschillende stadsdelen dit is in 2001 teruggebracht naar 12. Toch praten de Berlijners nog over de 23 delen als ze uitleggen waar ze wonen.
Na de val van de muur kwamen er veel goedkope huurhuizen vrij in Berlijn. Daarnaast kwamen er mogelijkheden voor verschillende winkels in het oostelijk gedeelte (die in de tijd van ddr verboden waren). Door de combinatie van lage huurprijzen en veel mogelijkheden voor ondernemers trokken er veel immigranten uit US, Polen, Tsjechië, West Europa en West Duitsland. Deze groepen immigranten gaven de wijken in Berlijn een nieuwe prikkel.

Welke wijken moet je bezoeken in Berlijn

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: